Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Een peuterbed of een eenpersoonsbed?

Door 17-05-2019 18069 keer bekeken Geen reacties

Wanneer je kleine spruit eenmaal uit zijn ledikant groeit, is het tijd voor een ‘grote mensen’ bed. Super leuk en spannend tegelijk, zo’n nieuw bed. Veel ouders vragen zich af: kies ik eerst voor een peuterbed óf kan mijn kind direct al in een tienerbed? Ben jij er nog niet uit? Lees dan gauw dit blog.

Tot welke leeftijd ligt een kindje in het ledikant?

Is je peuter tussen de 2,5 en 3 jaar oud? En heeft hij/zij inmiddels de 90 centimeter behaald? Dan mag je kindje in een groot bed. Het hóeft natuurlijk nog niet. Als je kindje aangeeft het nog fijn te vinden in het ledikant, dan is dat meer dan oké. In een ledikant voelt een kindje zich meer geborgen door de hoge spijlen. Daarnaast heeft het ledikant het formaat van een ‘babybedje’ (60 x 120 cm). Wanneer je kindje in een ledikant ligt, kan hij/zij ’s nachts niet uit bed vallen.

Mijn kindje klimt uit het ledikant

Is jouw peuter lekker actief in zijn/haar ledikant? En heeft hij/zij ontdekt dat je ook uit het ledikant kunt klimmen? Om ongelukken te voorkomen is het dan verstandiger om over te gaan op een groter bed.

Wanneer kies je voor een peuterbed of een eenpersoonsbed?

Als je dan eenmaal de overstap van ledikant naar groot bed maakt, kun je kiezen voor een peuterbed/juniorbed óf voor een tienerbed/eenpersoonsbed. Het grote verschil tussen deze twee bedden is het formaat. Een peuterbed is 70 x 150 cm en een tienerbed 90 x 200 cm.

Hoe lang ligt mijn kindje in een peuterbed?

Een peuterbed noem je ook wel een juniorbed. Het heeft een afmeting van 70 x 150 cm. Je kindje kan hier vanaf 2,5 jaar tot een jaar of 7 in slapen (hierna volgt het tienerbed). Het peuterbed heeft een 'tussenin-maat' en maakt de stap van een ledikant naar een groot bed (zonder spijlen) wat kleiner. Voor een peuterbed koop je een bijpassend matras, hoeslakens en dekens. Deze accessoires zijn allemaal verkrijgbaar in de maat van een peuterbed.
> Shop hier peuterbedden, peutermatrassen, hoeslakens en dekbedden.

Wanneer mag mijn kindje in een tienerbed?

Een eenpersoonsbed, oftewel een tienerbed, heeft de afmeting 90x200 cm. Uiteraard kan je kindje hier ook vanaf 2,5 jaar oud in slapen. We raden je dan wel een laag bed aan, met een uitvalbeveiliging. Je kunt je voorstellen dat een tienerbed best een grote stap kan zijn voor je kleine hummel. Voordeel van een tienerbed is wel dat je kindje hier natuurlijk tot en met ‘wanneer hij het huis uitgaat’ in kan slapen. ;-) Je slaat het peuterbedje over, dus hoeft maar één keer een bed, matras en beddengoed te kopen. > Shop hier het tiener assortiment van BabyPlanet. 

Een bedrekje

Wanneer je (peuter) het toch een beetje spannend vindt; dan kun je een bedrek (uitvalbeveiliging) op het grote bed bevestigen. > Bedrekken zijn los verkrijgbaar.  Maar je kunt ook kiezen voor een tienerbed waar al een uitvalbeveiliging op gemonteerd zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van > Bopita Tienerbed Jonne? 

Een peuterbed of tienerbed kopen

Groeit jouw peuter dus bijna uit het ledikant en is het tijd voor een groot bed? Kom dan inspiratie opdoen bij onze BabyPlanet winkels. In onze showrooms vind je peuter- en tienerbedden van onder andere Coming Kids, Bopita en Flexa. BabyPlanet Drachten en BabyPlanet Assen hebben zelfs een officiële Bopita tienershop! Ook kun je bij BabyPlanet terecht voor de meest hippe accessoires van merken als Jollein, Koeka, Kidsdepot en Done by Deer. Woon je niet dichtbij één van onze winkels: geen probleem! We leveren via de webshop je meubels in heel Nederland en België.

Dan nog even dit

Probeer je kind zoveel mogelijk bij de overgang naar een groot bed te betrekken en leg het uit. Zo staat er er niet ineens een groot vreemd bed op de plaats van zijn vertrouwde ledikantje. Indien mogelijk, is het leuk om gelijk een stoere peuterkamer of tienerkamer te maken.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Nieuwe producten
Gerelateerde blogs
Voeg reactie toe
Bezig met laden...