Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Zit mijn kind goed vast in de autostoel?

Door 27-05-2019 6766 keer bekeken Geen reacties

Ga jij binnenkort op autovakantie met je kindje(s)? Dan heb je het van tevoren vast druk met de voorbereiding: alle bagage verzamelen, de buren vragen of ze de planten water willen geven, oppas voor de hamster, alle flesjes klaarmaken voor de reis... Er is veel om op te letten. Wat helaas vaak vergeten wordt en minstens zo belangrijk is, is de autostoelencheck. Zit de autostoel goed vast in de auto? En zit jouw kindje ook goed vast in de gordels? Je moet er toch niet aan denken dat...

Veilig in de autostoel is geen vanzelfsprekendheid. Wist je dat maar liefst 3 op de 4 kinderen niet veilig in de autostoel zit? Dit is gebleken uit Belgisch onderzoek, maar ook in Nederland doen we het massaal verkeerd. Lees verder...

Autostoeltjes

Autostoelen-check bij BabyPlanet!

Natuurlijk mag je van een babyspeciaalzaak als BabyPlanet verwachten dat we de beste autostoelen in huis hebben. Maar de autostoelen in ons assortiment kunnen nog zó veilig zijn; wanneer je kindje niet goed vast zit, kunnen de gevolgen alsnog verschikkelijk zijn. Daarom lopen we na je aankoop graag mee naar je auto om samen te kijken of je autostoel én je kindje écht goed vastzitten. Heb je al een autostoel en twijfel je of je kindje goed vastzit? Kom gerust even langs (ook als je autostoel ergens anders hebt gekocht). We kijken graag even met je mee. Geheel kosteloos natuurlijk. Zo kun je met een gerust hart verder reizen. 

3 op de 4 kinderen zit niet veilig in de auto

Zoals eerder verteld, blijkt uit Belgisch onderzoek dat driekwart van de kinderen niet veilig in de auto zit. Het onderzoek is door het Vias Institute gedaan, waarbij 1.000 Belgische kinderen zijn geobserveerd in hun autostoel. Naast dat de meeste kinderen niet goed vastzitten, zit zelfs 13% van de kinderen in de verkeerde stoel en soms wordt het kind zelfs niet eens vastgemaakt met de gordels. Deze cijfers gelden, helaas, ook voor Nederland. 

Wat kan de impact zijn?

Als je kindje niet goed in de autostoel zit, is dat onveilig. Wanneer je een ongeluk krijgt als je kind niet goed in de autostoel is bevestigd, is de impact vergelijkbaar met wanneer een kind van 10 meter hoogte naar beneden valt. Ai, dat zijn harde waarheden en daar moet je toch niet aan denken dat jouw kleine dit overkomt... Het is ontzettend belangrijk dat ouders, opa's en oma's en de oppas weten hoe je een kind veilig vervoert.

Cijfers in Nederland

Uit cijfers van VeiligheidNL blijkt dat ook in Nederland het veilig vervoeren in de autostoel een probleem is. Hier enkele cijfers op een rij:

• 15% van de kinderen zit niet in de juiste autostoel;
• 40% van de kinderen zit niet goed vast in de autostoel;
• 33% van de autostoelen is niet juist bevestigd in de auto;
• Beveiligingssystemen verminderen de kans op een dodelijke afloop bij kinderen tussen de 1 en 4 jaar met 55% en onder de 1 jaar zelfs met 77%;
• Daarnaast stappen veel mensen te vroeg over naar een grotere kinderstoel.

Autostoelen

Hoe zit mijn kind veilig in de autostoel?

Wanneer je een autostoel voor je kindje gaat kopen, dien je rekening te houden met het gewicht en lengte van je kind en kun je kiezen uit verschillende systemen waarmee je de autostoel kunt bevestigen in de auto: gordel, isofix of i-Size. Maar niet iedere auto heeft isofix-beugels in de auto, waardoor bevestigen met gordel de enige optie is. Door de verschillende omstandigheden in jouw situatie, komt het nauwkeurig welke autostoel(en) voor jouw kindje geschikt is. In onze winkels krijg je altijd het juiste advies en weet je zeker dat je kindje veilig in de autostoel wordt vervoerd. 

Tips voor veilig autorijden met een baby

Bij lange of korte ritjes: klik je kind altijd vast in de gordel;
• Zorg ervoor dat je de gordels strak aantrekt en er maximaal 1 centimeter tussen de riempjes en je kind zit;
• Let er op dat de riempjes niet gedraaid zijn;
• Let er op dat de riempjes vanuit vlak boven de schouders komen;
• Hoe koud het ook is buiten, doe een dikke winterjas uit in de autostoel;
• Koop geen tweedehands autostoel! Je kent de geschiedenis van de autostoel immers niet en weet daarom niet of de autostoel nog veilig is;
• Laat je bij speciaalzaken adviseren over de juiste autostoel en veilig vervoeren;
• Heb je al een autostoel en je twijfelt of je deze juist gebruikt? > Kom dan gerust langs in één van onze winkels of maak van tevoren een afspraak. 

BRON: EditieNL en veiligheid.nl (februari 2018).

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Nieuwe producten
Voeg reactie toe
Bezig met laden...