Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Wat is het verschil tussen de Joolz Day+ en Joolz Day5?

Door 05-11-2023 3285 keer bekeken Geen reacties

Welkom in de Joolz familie: Joolz Day 5! Wauw, wat een gave kinderwagen! Het vernieuwde model van de Joolz Day shop je nú bij BabyPlanet. Maar natuurlijk ben je eerst benieuwd naar deze kinderwagen; waarom is nu juist dít zo'n goede kinderwagen? En wat is het verschil met zijn voorganger, de Joolz Day+? Om de kinderwagen goed te ervaren, nodigen we je graag uit voor een 'proefritje' in één van onze winkels. Maar als dat niet lukt, dan raden we je aan om gauw deze blog gauw verder te lezen...

Joolz Day 5Joolz Day 5

De nieuwste Joolz kinderwagen: de Joolz Day5!

De vijfde generatie van het geliefde Joolz Day model heet de Joolz Day 5. Deze bijzondere complete 3-in-1 kinderwagen is als een knuffel op wielen, die het fijnste comfort en de beste bescherming combineert. Van baby's tot kleuters biedt de Joolz Day5 de beste ondersteuning. De eerste 6 maanden maak je gebruik van de reiswieg die je op het frame klikt. Daarnaast kun je er vanaf de geboorte t/m een jaar een autostoel (bijvoorbeeld van Maxi-Cosi of Cybex) op plaatsen met behulp van een adapter. Wanneer je kindje uit de reiswieg is gegroeid, zet je het wandelwagenzitje (zitje) op het frame. Deze kan 'naar je toe' en 'van je af' worden geplaatst. Daarnaast kan dit zitje in een ligstand gezet worden. Dat is vooral fijn voor de lange wandelingen! De Joolz Day5 is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen in de auto of bakfiets! Een super praktische kinderwagen, ook door zijn grote boodschappenmand waar tot wel 10 kilo aan boodschappen in vervoerd kan worden.

Shop hier de Joolz Day 5Shop hier de Joolz Day 5

Heel veel blije klanten met een Joolz buggy

Sinds de lancering van de Joolz Day kinderwagen in 2005, zo'n 18 jaar geleden, hebben we bij BabyPlanet al véél klanten blij gemaakt met deze super kiderwagen. Deze maand lanceert Joolz de opvolger van de Day+, de Day5. De kinderwagen was al fantastisch, maar heeft een aantal verbeterpunten gekregen. Dat ga je verderop in deze blog lezen... 

Joolz Day 5 kinderwagenJoolz Day 5 kinderwagen

Joolz Day+ (Plus) vs. Joolz Day5

De Joolz Day5 heeft echt wel een ander uiterlijk gekregen. Dat zie je op de afbeelding hierboven. Deze nieuwe kinderwagen wordt gezien als de meest comfortabele en zachte kinderwagen van Joolz. Door het gebruik van de zachte en warme stoffen in de reiswieg en het zitje, is de kinderwagen als het ware een soort knuffel of omhelzing voor je kindje. Wat zijn de verschillen ten opzichte van de Joolz Day+?

  • Het matrasje is nu gemaakt van lyocell. Dat zorgt voor een betere luchtdoorlating en temperatuur regulering en is heel zacht van materiaal. Het is een wolkenzachte reiswieg geworden.
  • De zonnekap plaats je op de reisiwieg en later op het zitje. Deze is nu verlengbaar geworden. Je kunt 'm dus groter maken en je kindje nog beter beschermen tegen de zon.
  • In de bodem van de reiswieg van de Day5 zit een luchtdoorlatend rooster wat ervoor zorgt dat de reiswieg is goed gekeurd om 's nachts in te slapen.
  • Het verwijderen van de reiswieg gaat een stukje makkelijker.
  • Het zitje vouwt uit bij het in ligstand zetten, waardoor het nog meer comfort voor je kindje geeft. Echt uniek! Dit zie je niet bij andere kinderwagens.
  • Het voetensteuntje is nu verstelbaar, zodat je kindje zijn/haar voetjes altijd op de juist hoogte rusten.
  • Het frame heeft een vergrendeling gekregen. Dat betekent dat het niet zomaar 'uitklapt' als je 'm opgevouwen tegen de muur hebt staan of als je 'm opgevouwen optilt. 
  • De boodschappenmand is groter geworden. Je kunt meer boodschappen meenemen. Bij de Joolz Day+ was dit maximaal zo'n 5 kilo (22 liter) en bij de Joolz Day5 kun je wel 10 kilo (28 liter) boodschappen meenemen. 
  • De stang in de boodschappenmand is verwijderd, dus je boodschappen zijn te stapelen.
  • De duwstang raakt de grond niet meer als je het frame opvouwt (duwstang beschadigt daardoor niet).
  • De Joolz Day5 is óók gemaakt voor lange papa's en mama's. De duwstang is nu tot twee centimeter hoger te verstellen. De maximale hoogte van de duwstang is nu 113 cm.
  • De voorwielen zijn wat groter geworden, voor een beter rijcomfort.
  • De Joolz Day5 is bijna 2 kilo lichter in gewicht dan de Joolz Day+.
  • De rem is naar rechts verplaatst en is flip-flop (slipper) proof geworden. Geen zere tenen meer dus als de rem van je kinderwagen afhaalt.
  • Als accessoire is er nu een hoogte adapter voor de Joolz Day5 reiswieg beschikbaar om je reiswieg wat hoger op het frame te plaatsen. 
  • Verlichting is ook een losse accessoire geworden. Deze was bij de Joolz Day+ inbegrepen.
Joolz Day 5 combi-kinderwagenJoolz Day 5 combi-kinderwagen
Joolz Day 5 wandelwagen buggyJoolz Day 5 wandelwagen buggy
Joolz Day 5 collectieJoolz Day 5 collectie

In welke kleuren is de Joolz Day5 verkrijgbaar?

Waar je bij de Joolz Day+ nog kon kiezen voor de kleuren: Marvelous Green, Timeless Taupe, Brilliant Black, Gorgeous Grey, Navy Blue of Sage Green, kies je bij de Joolz Day 5 uit één van onderstaande mooie kleuren. 

  • Sandy Taupe
  • Forest Green
  • Space Black
  • Stone Grey
  • Navy Blue
  • Sage Green
Hoe werkt de Joolz Day 5Hoe werkt de Joolz Day 5

Hoe werkt de Joolz Day5?

Alles leuk en aardig, maar hoe werkt de Joolz Day5 nu eigenlijk? Want is hij inderdaad zo klein opvouwbaar? Hoe plaats je de reiswieg of het zitje op het kinderwagenframe? In onze winkels laten onze kinderwagen-experts het je graag zien door middel van een demonstratie. En als je niet helemaal zeker weet of de kinderwagen opgevouwen in jouw auto past, lopen we natuurlijk even met je mee naar de auto en gaan we proberen of de kinderwagen daadwerkelijk past. Dat is voor ons heel gewoon om te doen. Net als dat je een nóg uitgebreidere demonstratie krijgt wanneer je de kinderwagen komt ophalen.

Het ophalen van de kinderwagen (nadat deze voor jouw is besteld of gewoon op voorraad is) kan op een door jou gekozen moment, wanneer jij er aan toe bent om de kinderwagen een plekje in jouw/jullie huis te geven. Daarnaast vertellen we je over onze extra super service: de gratis service-beurt van BabyPlanet. Nadat je de kinderwagen een jaar in gebruik hebt, ben je welkom voor een gratis service-beurt, oftewel een kinderwagen APK. We kijken je kinderwagen dan goed na, pompen de banden op, kijken of alles nog werkt zoals het hoort en maken 'm klaar voor een nieuw jaar! Als er een onderdeel vervangen moet worden, regelen we dat ook voor jou. Als je kindje eenmaal geboren is, wordt de kinderwagen volop in gebruik genomen. Vaak dagelijks! Daarom is zo'n gratis servicebeurt écht heel handig! Woon je nu niet in de buurt van één van onze winkels? En wil je toch graag een demo zien? Klik dan op de Youtube video onderaan deze blogpagina. 

Uitgebreide informatie over de nieuwe Joolz Day 5 kinderwagenUitgebreide informatie over de nieuwe Joolz Day 5 kinderwagen

NIEUW: Tien jaar garantie op Joolz!

Ja, je leest het goed. Vanaf nu ontvang je van Joolz 10 jaar garantie op je Joolz kinderwagen of buggy. Dat geeft wel aan dat het helemaal goed zit met de kwaliteit van deze kinderwagen. Om deze garantie daadwerkelijk te ontvangen, is het belangrijk dat je je kinderwagen registreert op de website van Joolz. Dit doe je met het serienummer van jouw kinderwagen. Dit is een uniek nummer die alleen bij jouw kinderwagen hoort en terug te vinden is onderop het frame van je kinderwagen. Hoe het registreren van de Joolz kinderwagen voor 10 jaar garantie werkt, leggen we je graag uit wanneer je de kinderwagen komt ophalen in één van onze BabyPlanet winkels óf wanneer we de kinderwagen naar je opsturen. 

Hopelijk ben je door deze blog een stuk wijzer geworden over de Joolz Day 5 kinderwagen. Heb je nu toch nog vragen? Wil je meer weten? Of gewoon een proefritje maken? Kom dan gerust langs in één van onze winkels of stel je vraag via de chatfunctie in deze webshop óf stuur ons een berichtje via Instagram. Hier reageren we snel! :-) 

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Gerelateerde blogs
Voeg reactie toe
Bezig met laden...