Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 6 - Sybrich en Reimer "Moeder zijn"

Door 19-05-2017 3153 keer bekeken Geen reacties

Tijd voor een update van Sybrich en Reimer uit Drachten! Sybrich is inmiddels 31 weken zwanger; het einde begint nu echt in zicht te komen. Hoe kijkt ze tegen het aanstaande moederschap aan? Zijn Sybrich en Reimer er al helemaal klaar voor? Lees het in de nieuwe Bolle Buiken Blog.



“Het kamertje is bijna af!” vertelt Sybrich enthousiast. “Alle grote dingen staan erin, zoals het bedje, kast en commode. Voor de komende tijd wil ik nog wat dingetjes doen voor de aankleding. Een leuke plank en wat haakjes aan de wand.”

Sybrich en Reimer krijgen een jongetje. Iedereen mag het van hun weten. Met een zogenaamde gender reveal party hebben ze dat aan hun vrienden en familie laten weten. In hun vorige blog kun je daar alles over lezen.

Hoe gaat het met de zwangerschap nu?
“Het gaat wat beter dan een paar weken geleden”, vertelt Sybrich. “De moeheid is minder geworden en door de medicatie ben ik niet meer zo misselijk.” Sybrich had vanaf de twaalfde week van de zwangerschap enorm last van misselijkheid. Hiervoor is ze destijds doorverwezen naar een gynaecoloog, die medicatie voor heeft geschreven. Dit werkt dus goed! “Ik moet wel in het ziekenhuis ook bevallen, vanwege medicatie. Een thuisbevalling zit er dus niet in!”

“Mijn buik is behoorlijk aan het groeien. Dit zorgt ervoor dat ik nu echt over moest op positiekleding en dat is soms nog wel een uitdaging. Ik wil er ook niet teveel aan uitgeven omdat het maar voor een korte tijd is.” Op de foto draagt Sybrich trouwens een jurkje van Noppies! Natuurlijk verkrijgbaar bij BabyPlanet. Jurkjes zijn een echte musthave tijdens de zwangerschap volgens Sybrich; "Je kunt ze lang doordragen en je ziet je buik er prachtig in groeien."

"Het leukste in deze fase is toch wel dat ik de baby vaak en ook steeds beter voel”, vertelt Sybrich trots. “Langzaam aan beginnen we te wennen aan het idee om ouders te zijn.”

Bolle Buiken Blog Zo benieuwd

Mama zijn
Hoe kijkt Sybrich aan tegen het moederschap? Vindt ze het spannend? “Ja, dat is het zeker!” Ze kan bijna niet wachten. “Ik ben heel benieuwd naar hoe ons kindje eruit gaat zien en wat voor karakter hij heeft.”

Je neemt altijd wat over van je ouders in jouw ouderschap. Hoe zit dat bij Sybrich? Van wie zou ze het meeste overnemen? “Ik lijk, denk ik, zelf het meest op mijn vader als het op het ouderschap aankomt. Als kind vond ik mijn vader streng, nu zie ik dat hij consequent was. Nee was nee. Mijn broers en ik zijn er allemaal beter van geworden, dus dat hoop ik zelf ook te kunnen zijn.”

“Ik denk en hoop nu dat ik een moeder wordt die plezier maakt met haar kind en heel veel liefde geeft”, geeft Sybrich aan. “Als ouder heb je een opvoedende rol, wij zijn straks verantwoordelijk voor dit mensje. Daarom wil ik ook proberen consequent te zijn en duidelijke regels te hebben.” Reimer beaamt dit. “Sybrich wordt volgens mij een lieve en leuke moeder die het beste uit haar kind probeert te halen.”

Kleine momentjes
Waar kijkt Sybrich het meeste naar uit als ze straks mama is? En waar kijkt ze tegen op? “Ik kijk vooral uit naar de kleine momentjes”, vertelt ze. “Samen knuffelen ’s ochtends voor het opstaan. Of de kleine wakker maken na een slaapje. De eerste hapjes en stapjes, al die kleine momentjes lijken me de mooiste momenten.”

“Ik kijk er wel tegenop om hem straks weg te brengen.” Sybrich blijft namelijk, naast het moederschap, ook gewoon werken. “Ik heb nu het gevoel dat ik dan dingen ga missen.”

Laatste dingetjes
De laatste dingetjes komen nu om de hoek kijken. Zoals de geboortekaartjes. Bij Sanne en Dennis, één van de andere stellen die we volgen met de Bolle Buiken Blog, ging dat niet helemaal goed. Hoe staat het er bij Sybrich en Reimer voor? “We hebben een geboortekaartje gekozen via internet en hiervan een proefdruk besteld”, vertelt Reimer. “We willen graag al onze energie in de kleine steken als die geboren is en ons niet druk maken over het kaartje. Na de bevalling kunnen we de laatste wijzigingen doorgeven en laten drukken.”

Bolle Buiken Blog nog even samen

Nog even samen

Voordat de kleine er is, gaan Sybrich en Reimer nog heel even genieten samen. “We gaan nog een week op vakantie naar Griekenland. Samen vakantie vieren, aandacht voor elkaar en genieten van de zon.”

Over vier weken vertellen Sybrich en Reimer je weer alle nieuwtjes rondom hun zwangerschap. Heb je hun vorige blog gemist? > Lees je hier dan even bij.  Kun je niet wachten tot over vier weken? > Volg dan ook de verhalen van Marjanne en Watse, Sanne en Dennis en Maartje en Martin.  Volgende week staat er alweer een update voor je klaar van Marjanne en Watse!

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...