Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 2 - Sybrich en Reimer "Hoe vertel je het?"

Door 21-04-2017 5084 keer bekeken Geen reacties

Het tweede stel dat we volgen in de BabyPlanet Bolle Buiken Blog is Sybrich (27) en Reimer (32) uit Drachten. Ze werken allebei in de gehandicaptenzorg. Een dik half jaar geleden zijn ze getrouwd en drie maanden daarna wisten ze dat ze zwanger waren! Sybrich en Reimer zijn nu 27 weken zwanger van hun eerste kindje. En ja, ze weten wat het wordt!

Sporten tijdens de zwangerschap
Met vier weken wisten ze al dat ze zwanger waren. Dat maakte hun actieve leventje wel even anders. “Tot aan de zwangerschap van Sybrich waren we allebei actief met bootcamp”, vertelt Reimer. “Sybrich heeft daar nu mee moeten stoppen en is gaan zwangerschapszwemmen.”

“Reimer gaat graag op pad met de mountainbike door de bossen van Appelscha”, vertelt Sybrich. “Hij is weer in training voor de Elfstedentocht. Naast al dat sportieve gedoe kijken we overigens ook graag samen op de bank een Netflix serie en gaan we graag erop uit met vrienden.”

Misselijk!
Hoe verloopt de zwangerschap van Sybrich en Reimer tot nu toe? “In de eerste weken was ik erg moe en had ik een weeïg gevoel”, legt Sybrich uit. “Vanaf week 12 werd ik echt misselijk met overgeven tot gevolg. Aangezien ik niets meer binnenhield ben ik doorverwezen naar de gynaecoloog die medicatie voor heeft geschreven. Nu gaat het beter met de misselijkheid.”

“Zolang ik in de avond vroeg op bed ga en overdag rustmomentjes heb, is de moeheid ook te doen. Sinds twee weken begint mijn buik te groeien, waardoor mensen nu ook echt kunnen zien dat ik zwanger ben!”

Bolle Buiken Blog Sybrich en Reimer

Sybrich en Reimer kunnen de baby beide al goed meemaken. “Omdat mijn placenta achter ligt zijn de bewegingen van de baby goed zichtbaar en voelbaar. Ook voor Reimer, wat het voor hem ook leuk maakt. De baby is de ene dag actiever dan de andere. Soms voel ik de bewegingen zo erg dat ik mij even niet meer kan concentreren op andere dingen!”

De grote vraag: wordt het een jongetje of een meisje?
“Met 16 weken hebben we een geslachtsbepalende echo laten maken”, vertelt Reimer. “Sybrich leek het ook wel leuk om het een verrassing te houden, maar aangezien ik het heel graag wilde weten en het praktisch gezien ook wel handig was, is ze hierin meegegaan.”

“Wij dachten allebei dat het een jongen zou zijn”, aldus Sybrich. “De Chinese kalender gaf een jongen aan. We hadden vrij snel een jongensnaam terwijl we een meisjesnaam heel moeilijk vonden!”

Hoe vertel je dat je zwanger bent?
Sybrich en Reimer hebben de uitslag op een wel heel bijzondere manier gedeeld, namelijk met een heuse gender reveal party! “De uitslag van de echo hebben we in een envelop laten doen. Deze hebben we aan onze buurvrouw gegeven, samen met een grote zwarte ballon en confetti in roze en blauw. Zij mocht als eerste kijken wat we verwachten en heeft de ballon gevuld met de goede kleur confetti.”

“Wij hebben samen met onze families en beste vrienden lekker gegeten en hebben toen de ballon laten knappen. Je raadt het al, blauwe confetti!” Hun vermoeden klopte dus!

Bolle Buiken Blog Sybrich wordt mem

Voorbereidingen en geluksmomentjes
Waar zijn Sybrich en Reimer al mee bezig? Wat treffen ze al aan voorbereidingen en welke babyspulletjes halen ze al in huis? Hoe voelt dat allemaal, die voorbereidingen. Hoe voelt die zwangerschap überhaupt?

“We zijn begonnen met het kamertje!” vertelt Sybrich. “We hebben afgelopen week de meubeltjes in elkaar gezet. De muren zijn geverfd en de gordijnen hangen. Verder zijn we onze babyuitzet bij elkaar aan het zoeken. Sommige dingen mogen we lenen, hebben we gekregen of kopen we zelf. En weet je, soms overvalt mij een geluk gevoel. Bijvoorbeeld door een lief knuffeltje. Dan ben ik dankbaar dat ik straks mem mag zijn.”

Ook voor hun relatie is het een hele verandering. “De zwangerschap en baby is echt iets van ons samen, hierdoor voelen we nog meer liefde voor elkaar.”

Nog even samen
“We kijken uit naar om nog even samen een paar weken genieten van 'ons'”, vertelt Reimer. “Gewoon, van het samen zijn. Lekker een paar dagen weg, ons huis verder opknappen en lekker lang uitslapen. Maar het meeste kijken we uit naar het moment dat we onze zoon mogen zien en vasthouden!”

Sybrich voegt daar aan toe: “Ik hoop dat mijn bevalling een niet te medisch verhaal gaat worden maar een natuurlijke bevaling. Echt angstig ben ik niet, want hij komt er echt wel uit!”

Over vier weken vertellen Sybrich en Reimer je over de vorderingen van hun zwangerschap en bezigheden. Wil je nog meer verhalen lezen?  > Heb je dan die van Martin en Maartje van vorige week al gelezen? En anders moet je nog een weekje geduld hebben. Dan komt de eerste blog van Marjanne en Watse online! Zij zijn weer een paar weekjes verder in de zwangerschap.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...