Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Wat is het verschil tussen de Mutsy Evo, i2 en Nio

Door 20-07-2018 31785 keer bekeken Geen reacties

 

Als je een kindje verwacht, ga je een onvergetelijke tijd tegemoet. Eén van de leukste producten om uit te zoeken tijdens de zwangerschap, is de kinderwagen! Er zijn veel verschillende merken in het wagenpark. De Mutsy kinderwagen kun je typeren als praktisch en stijlvol. Of je nu houdt van een landelijke, industriële of stadse look, de Mutsy kinderwagen heeft het.

Mutsy kinderwagens

Kies je voor een Mutsy kinderwagen, dan valt het je meteen op dat er meerdere modellen zijn. De Mutsy Evo, de Mutsy i2 (voorheen Igo) en de nieuwe Mutsy Nio. Daarnaast is er de Mutsy Nexo wandelwagen; geschikt voor kindjes die al iets ouder zijn. In dit blog behandelen we de verschillen tussen de Evo, i2 en Nio, omdat deze modellen het meeste op elkaar lijken.

Waarom de Mutsy Evo?

De robuuste en stijlvolle Evo is het ‘instapmodel’ van de Mutsy kinderwagens. Maar eigenlijk doen we hem met deze term een beetje te kort. De stoere Evo heeft namelijk een super goede prijs-kwaliteitsverhouding; alles wat je zoekt in een kinderwagen en nog eens betaalbaar ook. Je hebt al een complete Mutsy Evo kinderwagen vanaf €619,-. De kinderwagen is comfortabel en heel gebruiksvriendelijk (lees: makkelijk inklapbaar). Wat leuk is bij deze kinderwagen is dat je kunt kiezen voor verschillende kleuren in de bekleding, maar ook in het frame en de lederen duwstang. Benieuwd welke kleuren? > Bekijk de Mutsy Evo hier.

Waarom de Mutsy i2?

De Mutsy i2 is de opvolger van de Mutsy Igo. Wat je gelijk opvalt is het prijsverschil met de Mutsy Evo. Een Mutsy i2 kinderwagen is er vanaf €869,-. De modellen lijken veel op elkaar maar hebben ook wel degelijk verschillen. Zo heeft de i2 extra vering in het frame, wat weer lekkerder en een stuk lichter loopt. Wat ook opvalt zijn de strakke lijnen in het frame en de mooie afwerking in de bekleding. Er is minder gebruik gemaakt van kunststof onderdelen (zoals bij de Evo), de kinderwagen is daardoor degelijker in materiaal. Bij de i2 kun je, net als bij de Evo, kiezen voor meerdere kleuren frames en duwstangen. De Mutsy i2 is licht in gewicht  is erg geschikt voor lange papa’s en mama’s. Waar je bij de Evo op knopjes drukt om het frame in graden te verstellen, is de i2 echt in hoogte verstelbaar. Je schuift het frame uit, waardoor je de lengte van het frame verstelt en er iets verder van af gaat lopen. Dat betekent dat je makkelijker grotere stappen kunt maken. > Bekijk de alle kleuren en accessoires van de Mutsy i2 hier. 

Waarom een Mutsy Nio?

De Nio is het nieuwste model van Mutsy. Deze kinderwagen is geïnspireerd door de natuur en dat zie je dan ook terug in de kleuren. Met zijn lichtgewicht frame en robuuste design maakt de Nio het rijtje af. Het model Nio is het middelste broertje tussen de drie Mutsy modellen. Toch neigt hij meer naar het degelijke frame de strakke lijnen en afwerking van de Mutsy i2. De Nio rijdt heel comfortabel en heeft net als de i2 extra vering wat heerlijk loopt. Daarnaast heeft hij lekker veel verstelmogelijkheden. De Nio wandelwagen heeft de meest vlakke ligstand. Het frame is alleen in zilverkleur verkrijgbaar. Qua prijs ligt hij tussen de Evo en de i2 in: voor €749,- heb je een complete Mutsy Nio kinderwagen. Benieuwd naar de kleuren? Bekijk de Mutsy Nio in onze webshop. 



Bij BabyPlanet zijn we er erg enthousiast over de Mutsy kinderwagens, vooral vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook onze klanten zijn positief; het zijn stevige kinderwagens met veel mogelijkheden. Veel mensen zijn geneigd naar de reiswieg van de kinderwagen te kijken. Maar wist je wel dat je kindje veel langer in de wandelwageninzet (zie afbeelding hierboven) zit, dan in de reiswieg ligt? Gemiddeld ligt een baby 5 maanden in een reiswieg. Daarna plaats je de meegeleverde wandelwageninzet op je frame. Hier kan je kindje tot ongeveer 3,5 jaar in zitten. In praktijk is dit wat korter omdat je kindje tegen die tijd al stukken kan lopen. 



De wandelwageninzetjes van de drie Mutsy kinderwagens lijken veel op elkaar, maar hebben wel degelijk verschillen. De zitting kan bij alle modellen van je af en naar je toe worden gezet. Dat laatste is prettig wanneer je kindje nog klein is. Zo houdt je goed oogcontact met elkaar. Alle zittingen kunnen in een ligstand worden gezet. De Nio heeft de meest vlakke ligstand. De ruglleuning van de Evo korter dan de rugleuning van de Nio en i2. Dat betekent dat je kindje iets sneller uit de Evo is gegroeid. Ook bij de wandelwageninzet zie je weer een verschil in afwerking. Bij de Evo zie je iets meer kunststof onderdelen; de Nio en de i2 zijn iets strakker afgewerkt. Zie afbeelding hierboven. 







Even de grootste verschillen op een rijtje:

  • - Het frame van de Evo en i2 zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Het frame van de Nio is er alleen in zilverkleur.
  • - De Mutsy i2 en Nio voelen wat steviger en bevatten extra vering in het frame.
  • - De i2 en de Nio hebben beide een ventilatiestrook in de zonnekap. De Evo heeft een lichtvenster (gemaakt van plastic, dus geen luchtfilter). Zie afbeelding hieronder.
  • - De duwstang van de Mutsy Evo is in graden verstelbaar: ideaal voor ouders ongeveer dezelfde lengte. De Diwstang van de Mutsy i2 en Nio is in de lengte verstelbaar; je schuift het frame uit zodat hij langer wordt. Voordeel hiervan is dat je niet snel met je voeten tegen de kinderwagen aanloopt (met grote passen).
  • - De Mutsy i2 en Nio hebben een iets strakkere afwerking (minder kunststof onderdelen dan de Evo)
  • - De Mutsy kinderwagens zijn verschillend in gewicht: de Nio weegt 11,4 kg. De Evo 11,9 kg en de i2 13,4 kg. Hierbij gaan we uit van het frame + het wandelwageninzetje. Wat nu beter is? Het is maar net wat je prettig vindt wandelen. Sommige mensen vinden het ook fijn om achter een stevigere kinderwagen te lopen. 
  • - De Mutsy Evo is verkrijgbaar vanaf €619,-. De Mutsy Nio is er vanaf €749,- en de Mutsy i2 is er vanaf €869,-.

Nieuwsgierig geworden en wil je alle kinderwagens nog eens goed bekijken én weten of er leuke kortingsacties zijn? Dat kan in onze 5 BabyPlanet winkels, maar natuurlijk ook in de webshop. Heb je vragen over de Mutsy kinderwagens? Stel deze gerust door een bericht achter te laten onderaan dit blog. Natuurlijk kun je ons ook bereiken via de chatfunctie hier rechtsonder in beeld óf via Facebook Messenger! 

kinderwagenbak mutsy nio evo i2

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Nieuwe producten
Voeg reactie toe
Bezig met laden...