Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Interieurbouwer Nico Rodenburg vertelt over de nieuwe winkel

Door 12-04-2018 2300 keer bekeken Geen reacties

Er wordt flink gebouwd aan de nieuwe BabyPlanet winkel in Drachten. Over een dikke maand openen we de deuren van onze schitterende nieuwe vestiging! Zo'n enorme babywinkel moet natuurlijk ook ingericht worden. Een grote klus! Maar daar hebben wij gelukkig onze interieurbouwer Nico Rodenburg uit Drachten voor. Nico heeft inmiddels heel wat mooie projecten op zijn naam staan. In deze blog vertelt hij over de nieuwe BabyPlanet winkel!

Wat is jouw relatie met BabyPlanet?

"Ik ken Jan en Sietze al jaren! Ook ik kom uit Drachten en had vroeger mijn interieurbedrijf tegenover de eerste winkel van BabyPlanet, die 65 jaar geleden nog 'Babywinkel Klaver' heette. We kwamen elkaar tegen in privé situaties en al snel hadden we ook zakelijk een leuke klik, waarbij ik wat dingen voor de babywinkel begon te doen."

Heb je al eerder dingen ontworpen voor de BabyPlanet winkels?

"In het verleden heb ik voor de winkel in Drachten de balie gemaakt, de koffiehoek en de positiehoek, maar ook toen de winkel in Sneek en Meppel een ‘facelift’ nodig hadden, heb ik ook verschillende meubels en stellingen voor producten gemaakt."

Waar houd je rekening mee met de inrichting van de nieuwe winkel?

"Voor iedere winkel waar ik mee werk zijn er weer verschillende omstandigheden waar ik rekening mee dien te houden. In principe heb ik niets met de babywereld, maar om meer besef te krijgen over wat belangrijk is bij de inrichting van de winkel, heb ik heel veel gesproken met de medewerkers van BabyPlanet. Ook ging ik observeren hoe klanten zich in de winkel ‘bewegen’, bijna letterlijk. Met de inrichting van de nieuwe winkel houden we rekening met ruime looppaden, zodat je gemakkelijk met je kinderwagen tussen de stellingen door wandelt. Een ander punt is dat producten niet te laag liggen. Voor aanstaande moeders is het niet ideaal om diep te moeten bukken. Naast zulke praktische zaken, krijgt de winkel echt een frisse look!"

Maak je gebruik van een thema?

"Die frisse look komt met name terug in materiaalgebruik. In de winkel zie je bijvoorbeeld stammen van berkenbomen en veel groen. De materialen die gebruikt worden zijn milieuvriendelijk en natuurlijk!"

Wat vind je zelf mooi aan de nieuwe winkel?

"Het gebouw zelf vind ik al prachtig en echt een eyecatcher op de Marting Luther King Woonboulevard. Aan het interieur vind ik niet een specifiek ding mooi, maar de winkel en sfeer in zijn geheel. Ik vind het mooi dat de verschillende werelden, ook ieder in zijn eigen sfeer wordt gepresenteerd. Zo is er een duidelijke scheiding tussen de categorieën knuffels, slaapartikelen (beddengoed) en babykleding. Deze werelden scheiden we door houten skeletten als huisjes. Aparte werelden die samen één babywereld vormen. Met de nieuwe winkel stap je echt een nieuwe, blije wereld in. Bijna letterlijk. Dat blije gevoel past natuurlijk ook erg goed bij waar BabyPlanet voor staat."

En zo krijgt de nieuwe babywinkel van BabyPlanet steeds meer vorm. Nog 5 weekjes... Aftellen dus! Heb jij vragen over de nieuwbouw? Stel ze gerust door onder deze blog een reactie te plaatsen. Dat vinden we hartstikke leuk! 

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: In het nieuws
Voeg reactie toe
Bezig met laden...