Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Dooky en andere veilige zonbescherming

Door 03-06-2018 5834 keer bekeken Geen reacties

Wat een uitkomst: het zonnescherm van Dooky. Mits je hem goed en veilig gebruikt. Er is nog altijd verwarring over wat wel en niet veilig is als het gaat om het beschermen van je kindje tegen de zon. TÜV Nederland heeft daarom getest welke manieren veilig zijn. 

Dooky op je kinderwagen, veilig?

Is de Dooky veilig?

Uit de test van TÜV Nederland is gebleken dat de Dooky net zo veilig als het gebruik van een parasol en zelfs beter is dan een hydrofiele doek. Dit komt omdat de Dooky UV-stralen tegenhoudt en ook nog luchtdoorlatend is. Dooky kun je op verschillende manieren bevestigen op je kinderwagen of Maxi-Cosi autostoel. Wanneer je hem niet goed bevestigt, kan het zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk te weten wat de juiste manieren zijn.

Hoe gebruik je de Dooky op een veilige manier?

Op de foto's zijn voorbeelden te zien van het juiste gebruik. Twijfel je of je Dooky of andere zonbescherming op de juiste manier toepast? Kom langs in één van onze BabyPlanet winkels of stuur ons een berichtje/foto van je Dooky en kinderwagen via Facebook en we adviseren je graag! Benieuwd in welke kleuren de Dooky verkrijgbaar is? > Shop de Dooky online. 

Dooky online kopen

Op welke manieren kun je je kindje bschermen tegen de zon?

Natuurlijk zijn er naast de Dooky andere manieren om je kleintje tegen de zon te beschermen. We noemen een paar voorbeelden, die je ook altijd met elkaar kunt combineren natuurlijk!
- Smeer je kindje regelmatig in met zonnebrandcrème (minimaal factor 30) voor de juiste babyverzorging.
- Wanneer je kleine in de kinderwagen of Maxi-Cosi ligt, is een verstelbare parasol ook heel handig. Een parasol biedt als voordeel optimale doorluchting.
- Luchtige zomerhoedjes met nekbedekking blijven goed zitten met een kordje onder de kin en geven daardoor goede bescherming.
- De handige baby- en kinderzonnebrillen van Izipizi beschermen de oogjes van je kindje tegen UV-straling. Ook de baby zonnebril van Grech & Co is super leuk.
- Hydrofiele doek over de kinderwagen of Maxi-Cosi (Let er hierbij wel op dat er genoeg ruimte is om door te luchten!)




Bronnen: Gezondheidsnet.nl, TÜV Nederland en Explorys Dooky.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Nieuwe producten
Voeg reactie toe
Bezig met laden...