Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

De voordelen van een Puckababy slaapzak

Door 15-02-2024 150 keer bekeken Geen reacties

Zoete, zachte slaap, nacht na nacht. Dat is toch een feestje waard? Dankzij de slaapoplossingen van Puckababy zijn jij en je kleintje morgen weer de zonnetjes in huis en zeg je dág tegen de onrustige en slapeloze nachten. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van de Puckababy producten. Van Piep tot The Bag! Lees snel verder.

Shop de Puckababy online bij BabyPlanet.Shop de Puckababy online bij BabyPlanet.

Waarom gebruik je een slaapzak voor je baby?

Met een babyslaapzak weet je zeker dat je kindje tijdens zijn/haar slaapje warm blijft. Je kunt in plaats van een slaapzak ook gebruik maken van dekentjes in een ledikant, maar daarmee loop je kans dat je kindje de dekens van zich af schopt tijdens het slapen. Een baby krijgt het dan koud en legt helaas nog niet zelf de dekens terug over zich heen. Een slaapzak blijft goed zitten in dit geval en kan je kindje niet zelf uit doen. Je kindje slaapt lekker rustig en warm in een babyslaapzak. 

Wanneer gebruik je Puckababy Original Piep?

De Piep is het kleinste model van Puckababy, voor newborn baby's van 0 tot 3 maanden oud, of anders gezegd: voor kindjes van 2,5 tot 5,5 kg. Het lichaampje van je baby ligt met klittenband vast in de slaapzak. Dit zorgt ervoor dat je baby goed blijft liggen. Daarnaast liggen de armpjes naast het lijfje van je kindje. De slaapzak gaat helemaal dicht, met de armpjes er dus bij in. Op deze manier kan je baby nog wel bewegen met de armpjes, maar alleen langs het lijfje. De armpjes kunnen niet uit het slaapzakje komen; je kindje kan zichzelf niet meer wakker 'slaan' met z’n handjes. En dit zorgt voor veel rustigere slaapjes. Een inbakerdoek is dus overbodig als je een Puckababy slaapzak hebt. Hoe je de Puckababy Piep het beste kunt gebruiken? Check de video hieronder.


Wat zijn de voordelen van een Puckababy? Lees het in dit blog.Wat zijn de voordelen van een Puckababy? Lees het in dit blog.

Wanneer gebruik je Puckababy Original Mini?

De Mini is directe opvolger van de Piep, geschikt voor kindjes van 3 tot 6 maanden. Het verschil met de Piep is dat bij deze slaapzak de armpjes ook uit de zak kunnen door middel van ritsjes aan de zijkant. Dus als je kindje na bijvoorbeeld 4 of 5 maanden niet meer ingebakerd hoeft te worden, kun je de Mini gebruiken als gewone slaapzak. Dát is handig!

Waarom gebruik je de Puckababy Piep of Mini?

We sommen de voordelen nog even op. Dit is waarom je een Puckababy Piep of Mini gebruikt:

  • Stimuleert rustig en veilig slapen
  • Werkt goed tegen onrustig slapen en veel huilen 
  • Voorkomt zwaaiende armpjes en ongecontroleerde (schrik)bewegingen
  • Biedt behoefte aan meer geborgenheid als je kindje niet alleen willen of kunnen slapen
  • Voorkomt strak inbakeren
  • Bekroond met de Baby Innovation Award
  • Gemaakt van 100% katoen
  • Aanbevolen door baby deskundigen
  • Goedgekeurd volgens veiligheidsnormen XPG 30-106 & EN 71-3
Bekijk alle slaapzakken van Puckababy bij BabyPlanet!Bekijk alle slaapzakken van Puckababy bij BabyPlanet!

Wanneer gebruik je Puckababy The Bag? 

De Puckababy Bag 4 Season wordt ook wel ‘de Puckabag’ genoemd. Deze is te gebruiken voor elk seizoen in al zijn extremen. Deze 4 seizoenen slaapzak is er in twee maten: 0 tot 6 maanden (Puckababy The Bag Newborn) én 6 maanden tot 2,5 jaar (Puckababy The Bag 4 Season). Geschikt voor heel koude én heel warme nachten. Hij heeft dan ook een TOG-waarde van 0.5 tot maximaal 2,5, geschikt voor een kamertemperatuur van 16 tot meer dan 24 graden. Met de Puckababy ben je dus in één keer klaar voor alle seizoenen. De Puckababy Bag bestaat namelijk uit verschillende lagen, die je los van elkaar kunt gebruiken. Deze slaapzak is in lengte verstelbaar met drukknopen. Is je kindje nog klein? Dan vouw je de onderkant van de slaapzak om en maak je dit vast met drukknopen, zodat je kindje beter in de Puckababy past. Wordt je kindje groter, dan maak je deze drukknopen weer los, zodat hij/zij verder kan groeien in de slaapzak.  

Deze babyslaapzak heeft extra lapjes aan het eind van de mouwen die je kunt omvouwen tot wantjes/handschoentjes. Zo voorkom je dat je kindje zich in zijn/haar slaap open krabt (en wakker wordt). Zowel de mouwen als de wantjes kun je afnemen bij warmere temperaturen. In een handomdraai tover je de winterslaapzak om tot een zomerslaapzak en andersom. Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om een deken over je kleintje te leggen, voor extra warmte tijdens de koude dagen. Zo heb je het hele jaar door plezier van deze slaapzak. De Puckababy The Bag heeft een goede pasvorm en is echt een fijne alles-in-één slaapzak voor de eerste jaren na de geboorte.

Puckababy vind je bij BabyPlanet!Puckababy vind je bij BabyPlanet!

Wat zijn de voordelen van de Puckababy The Bag?

Bij BabyPlanet zijn we ontzettend fan van de Puckababy The Bag! Waarom? Hij heeft een super pasvorm én je bent in één keer klaar. Je kindje heeft het lekker warm én de slaapzak is geschikt voor alle seizoenen en groeit met je kindje mee. Maar dat is nog niet alles. We sommen de voordelen van de Puckababy The Bag (Newborn en 4 Seasons) voor je op:

  • Geschikt voor elk seizoen
  • Hoogwaardige kwaliteit slaapzak
  • Goede pasvorm
  • Met anti-krabwantjes
  • Afritsbare mouwen
  • In lengte verstelbaar; groeit met je kindje mee
  • Materiaal is 100% katoen
  • Goedgekeurd volgens veiligheidseisen XPG 30-106 & EN 71-3
  • Kan op 40 graden worden gewassen en mag in de droger
Een Puckababy slaapzak voor iedere baby vind je bij BabyPlanet.Een Puckababy slaapzak voor iedere baby vind je bij BabyPlanet.

Bestel je Puckababy slaapzak gemakkelijk in de BabyPlanet webshop

We hebben al veel van onze klanten blij gemaakt met de Puckababy slaapzakken. Met de Piep en Mini zorg je voor rustige nachten; je kindje ligt ingebakerd en kan zichzelf niet wakker maken door ‘zwaaiende’ handjes. Met de Puckababy the Bag verwarm je je kindje en ben je voor alle seizoenen in één keer klaar. Een slaapzak voor zowel de zomer als winter èn voor een paar jaar lang. Deze slaapzak heeft een super kwaliteit en prachtige pasvorm! Wil je meer informatie over Puckababy en persoonlijk advies; welke slaapzak het beste bij jouw kindje en situatie past? Onze deskundige toppers in de BabyPlanet winkels laten jou graag de mogelijkheden en verschillen zien. Wil je liever online shoppen en advies of heb je een vraag over de Puckababy? Stel ons deze gerust via de chat in deze webshop of via een DM op Instagram (@babyplanetnl). > Shop de Puckababy slaapzakken online in onze webshop.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Voeg reactie toe
Bezig met laden...