Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog - Dit zijn de vier stellen!

Door 17-03-2017 9435 keer bekeken Geen reacties

Ja, dit zijn ze dan! Uit meer dan 70 prachtige inzendingen, zijn dit de vier stellen die we gekozen hebben om negen maanden lang te volgen met de BabyPlanet Bolle Buiken Blog. Maak alvast kennis met Maartje en Martin, Sybrich en Reimer, Watse en Marjanne en Sanne en Dennis.

Maartje en Martin Groningen

Stel 1: Maartje en Martin
Maartje en Martin wonen in Groningen en zijn nu 14 weken zwanger. Dit is hun eerste kindje en ze vinden het een super spannende tijd. “Alles is nieuw voor ons en dat maakt het leuk maar ergens ook heel spannend. Zo'n klein wondertje in je buik, dat blijft iets heel bijzonders.” En er is iets extra bijzonders aan deze zwangerschap. Voor Martin in ieder geval. “Martin is geadopteerd en hij krijgt nu voor het eerst in zijn leven iets in zijn armen wat op hem lijkt. Een ontroerende gedachte, die ons dagelijks bezighoudt.”

Martin komt namelijk uit Colombia, maar is opgegroeid als een nuchtere Groninger. “Beide zijn wij vrij nuchter van aard. Een flinke dosis humor is voor ons iets wat centraal staat in onze relatie. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!”

Samen en apart van elkaar hebben Martin en Maartje een lekker druk leventje, dat heel snel nog veel drukker wordt. Want naast dat ze zwanger zijn, zijn ze op zoek naar een nieuw huis! Incoming: verhuisstress!

Sybrich en Reimer Drachten

Stel 2: Sybrich en Reimer
Sybrich en Reimer wonen in Drachten. “Afgelopen zomer zijn wij getrouwd en drie maanden daarna bleken we zwanger te zijn!” Op dit moment zijn ze 22 weken zwanger van hun eerste kindje.

Ze hebben een 20-weken echo gehad en die was heel positief. Wat het wordt? Dat weten Sybrich en Reimer al. En van hun mag ook iedereen dat weten. Daarom hebben ze dat op een speciale manier aan vrienden en familie laten weten. “Wij verwachten een jongen, dit hebben we door middel van een gender reveal party gedeeld met onze familie en beste vrienden. De reacties waren super leuk!”

De ontwikkelingen rondom de zwangerschap van Sybrich en Reimer kun je stiekem al een beetje volgen. “Ik deel via #vissersbaby op Instagram al veel dingen over de zwangerschap.”

Marjanne en Watse

Stel 3: Watse en Marjanne
Watse en Marjanne uit Oosternijkerk zijn 28 weken in verwachting van hun tweede kindje. “Ons zoontje Marc is vier weken geleden 3 jaar geworden en heeft ontzettend veel zin in zijn broertje of zusje”, vertelt Marjanne.

“Mijn zwangerschap verloopt heel voorspoedig, wat voor ons een hele opluchting is. Bij Marc werd tijdens de 20-weken echo een hartafwijking geconstateerd, waardoor de maanden erna heel erg spannend waren. Marc bleek een zeldzame afwijking te hebben waarbij de ernst pas na de geboorte goed kon worden ingeschat. Ik ben uiteindelijk met heel veel dokters om me heen ingeleid en bevallen in het UMCG.”

“Marc lag de eerste dagen op de neonatologie en daarna nog een aantal dagen op de kinderafdeling. Hij bleek een groot wonder want na een week mochten we met hem naar huis.” Zelf heeft Marjanne nog wel een lang moeilijk herstel gehad. “Dus ondanks onze grote blijdschap had ik door pijn en de spanning van ons zoontje, niet echt een roze bril op.”

Dat deze zwangerschap zo goed gaat maakt dat Marjanne en Watse nu voor het eerst die roze wolk wel ervaren. “We hebben heel erg zin in de mooie zomermaanden en kijken ernaar uit om onze lieve Marc met zijn broertje/zusje om te zien gaan.”

Sanne en Dennis uit Wapse

Stel 4: Sanne en Dennis
Sanne en Dennis zijn op 4 april 2017 uitgerekend en zitten nu in de 38e week van hun zwangerschap. Dit wordt hun derde kindje. “Josefine is nét 3 geworden, Vieve wordt deze maand 2 en we zijn nu dus in verwachting van ons derde meisje”, vertelt Sanne.

Dennis is monteur en heeft net z'n opleiding afgerond. Sanne is verpleegkundige in een verpleegcentrum. Ze wonen in Wapse, vlakbij Steenwijk. “In een nieuwbouw woning en dit al 3 jaar. We wonen tussen de weilanden en hebben heerlijk ruimte en bos bij ons huis.” Naast de meiden bestaat het gezin uit nóg een lid. “We hebben een hond, Levi. Een Friese Stabij van 4 jaar oud.”

“We hebben een hechte band met mijn ouders. Zij zijn dan ook onze eerste opvang wanneer de bevalling begint. Mijn vader komt direct naar onze meisjes. En m'n moeder gaat (hopelijk) voor de derde keer mee naar het ziekenhuis. Naast oma wordt ze voor de derde keer onze kraamverzorgster, dit is ze namelijk van beroep.”

Kennismaking
Zo, nu heb je alvast even kennis gemaakt met de stellen. Voor de eerste echte Bolle Buiken Blog moet je nog heel even geduld hebben, die komt uit op Eerste Paasdag, zondag 16 april! Dan kun je het eerste verhaal van Maartje en Martin lezen.

Benieuwd wat je in de Bolle Buiken kunt verwachten? > Bekijk hier de oproep die we twee weken geleden plaatsten. Het is helaas niet meer mogelijk om je op te geven.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...