Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 8 - Sanne en Dennis "Moeder zijn"

Door 03-06-2017 4148 keer bekeken Geen reacties

Hoe gaat het met Sanne en Dennis? Zijn ze al een beetje gewend aan hun extra gezinslid? Hoe gaan haar grote zussen met hun nieuwe kleine zusje om? Tijd voor een update in de BabyPlanet Bolle Buiken Blog!

Bolle Buiken Blog 8 Sanne en Dennis


“Het gaat heel goed met ons”, vertelt Sanne enthousiast. “Dennis is al weer een aantal weken aan het werk en ik moet zeggen dat het mij alles meevalt! De onzekerheid die ik in het begin had of het allemaal wel zou gaan lukken is helemaal weg.”

“We zijn enorme geluksvogels met een baby als Noë Joy”, vult Dennis aan. “Ze huilt meestal alleen op de momenten dat ze reden heeft om te huilen en voor de rest hoor je haar niet. Ze is gezond, eet, drinkt, poept en plast. De meisjes moesten even wennen, maar langzamerhand vindt iedereen z’n draai in deze nieuwe situatie.”

Op roverspad
“Josefine en Vieve zijn op het moment op roverspad en proberen uit tot hoe ver ze kunnen gaan (lees: ze molesteren elkaar)”, vertelt Sanne. “Natuurlijk uitgerekend op de momenten dat ik Noë Joy aan het voeden ben."

Bolle Buiken Blog 8

Het is echt hun kleine zusje. “Josefine is er meer mee bezig als Vieve, maar dat is natuurlijk logisch gezien de leeftijden. Wanneer je Noë Joy bijvoorbeeld alleen Noë noemt, wordt je vast en zeker gecorrigeerd door Josefine. NOË JOY! Roept ze dan wijs. Vieve noemt haar baby Joj, erg schattig hoe ze dat zegt.”

“Ze kijken regelmatig bij haar in de box, er wordt gezongen en de meisjes helpen met voeden. Want ja, Noë Joy moet eerst bij hun drinken en dan pas bij mama", lacht Sanne.

Stap voor stap
Sanne is langzaam weer helemaal de oude aan het worden. “Elke dag leer ik wat ik wel en niet kan en weet ik mijn leven daar steeds beter op aan te passen. Stap voor stap!”

Maar tegelijkertijd wil ze ook wel weer aan het werk. “Ik merk dat ik toe ben aan werken. Begrijp me niet verkeerd, moeder zijn is heerlijk. Maar even geen mama zijn lijkt me ook weer heerlijk”, vertelt ze. “M’n collega’s om me heen, andere gesprekken en in plaats van zorgen voor de kids, zorgen voor onze hulpbehoevende oudere medemens.”

Mama zijn
Hoe bevalt het Sanne, met drie meiden om haar heen? Doet ze nu ook dingen anders als mama? En wat vind ze belangrijk om als moeder te zijn?

“Eerlijk gezegd merk ik weinig verschil, behalve dat de meiden elkaar meer dan ooit achter de broek aan zitten. Ik heb de stille hoop dat dat weer bij gaat trekken! Zo’n derde gaat er zo bij tussen door, daar was ik al voor gewaarschuwd. Ik probeer dan ook heel bewust te genieten van elk moment dat we samen hebben, want ja het gaat echt zo snel!”

“Ik ben altijd gestructureerd, opgeruimd en vind het belangrijk dat de meisjes respecteren wat ik zeg.” Sanne lacht. “En het lastigste; daar naar luisteren! Dus ik denk dat de woorden; streng maar rechtvaardig wel op z’n plek zijn. Daarnaast vind ik het heerlijk om lekker gek te doen, samen te spelen of creatief bezig te zijn.”

Grote voorbeeld
“Mijn grote voorbeelden zijn mijn ouders! Apetrots dat ze de mijne zijn! Ze hebben mijn broer en mij streng maar rechtvaardig opgevoed en tegelijkertijd ook weer heel vrij gelaten. Liefde, respecteren en luisteren stonden en staan hoog in het vaandel. Ik heb zelf nooit het idee gehad dat ik iets niet met ze kon delen. Ze veroordelen niet en daardoor hebben we een hele goede en open relatie. Welke keuze dan ook, ze staan altijd achter mij, mijn broer en ons gezin.”

Sanne merkt dat dat haar veel heeft gebracht. “We zijn uitgebloeid tot verantwoordelijke, respectvolle en behulpzame volwassenen met het hart op de juiste plek. Dit is hoe ik het ook graag zie voor onze dochters en we zullen alles op alles zetten ze dit zelfde gevoel/ deze opvoeding te laten ervaren.”

Lachen met 19 dagen
Bijzonder moment
“Kleine Noë Joy lacht al gericht, met 19 dagen al! En nee het was geen stuiptrekking, want vanaf toen lachte ze dagelijks gericht als reactie op mijn gezicht”, vertelt Sanne. “We hebben het natuurlijk vastgelegd op foto en video!” De video hebben we op onze BabyPlanet Facebookpagina geplaatst. > Bekijk 'm hier!

Over vier weken vertellen Sanne en Dennis weer uitgebreid over de ontwikkelingen met kleine Noë Joy, Vieve en Josefine. Wil je nou nog meer verhalen lezen? > Lees dan ook even de blogs van Sybrich en Reimer en Marjanne en Watse. Volgende week vertellen Martin en Maartje je weer alles over hun ontwikkelingen in de zwangerschap en hoe Martin aankijkt tegen zijn aanstaande vaderschap.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...