Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 7 - Marjanne en Watse "Moeder zijn"

Door 27-05-2017 3484 keer bekeken Geen reacties

Tijd voor een update van Marjanne en Watse! Marjanne loopt bijna tegen het einde van de zwangerschap, spannend dus! Hoe is het hun de afgelopen weken vergaan? En hoe kijkt Marjanne nu tegen haar tweede moederschap aan? Zal ze dingen anders doen?

Bolle Buiken Blog BabyPlanet

“Ik ben inmiddels met zwangerschapsverlof”, vertelt Marjanne. “Ik begon de eerste week meteen met de laatste inkopen, alles wassen en schoonmaken. Ik merk alleen dat de laatste loodjes nu wel beginnen te tellen. Waar ik bij Marc tot aan de laatste nacht als een roos sliep, worden de nachten nu steeds minder comfortabel.”

“De laatste week heb ik last van carpaal tunnelsyndroom in de polsen gekregen, blijkbaar ook een zwangerschapskwaaltje. De warmte van afgelopen week hielp daarbij niet echt, terwijl ik zo uitkeek naar dit zomerse weer! Maar het is allemaal te overzien, het wordt gewoon tijd om wat rustiger aan te doen.”

“Ik probeer Marjanne nu te ondersteunen”, vult Watse aan. “Door bijvoorbeeld Marc wat vaker naar bed te brengen zodat ze ’s avonds rustig aan kan doen. Ook zeg ik dagelijks dat ze wat minder tegelijk moet doen. Verder help ik zoveel mogelijk om alles op tijd klaar te hebben staan.” “Áls ik nu beval komt het helemaal goed!”

“We voelen ons helemaal klaar voor dit tweede wondertje”, vertelt Marjanne. “We zijn eigenlijk heel rustig. Wij zijn er klaar voor, nu de kleine nog!” De geboortekaartjes zijn inmiddels ook besteld. “Ja eindelijk! We zijn niet zo creatief aangelegd dus een volledig eigen ontwerp ging hem niet worden, maar bij een grote zoektocht kwam Watse toevallig dé kaart tegen waar we telkens naar zochten.

Een proefdruk besteld, papiersoort nog aangepast en hij staat klaar!” “Het zijn nu nog de kleine dingetjes”, vertelt Watse. “De laatste aankopen toch nog even in de was, de stop van het schommelwiegje nog nakijken en de adressen alvast op stickers drukken.”Marjanne vult aan: “Allemaal te overzien, áls ik nu beval komt het helemaal goed!”

Bolle Buiken Blog

“De baby komt als de korte broek aan kan.”
Voor Marjanne en Watse is dit hun tweede kindje. Zoontje Marc krijgt dus straks een broertje of zusje erbij! Is hij al veel bezig met de komst van de baby? En vindt hij het al lang duren? “We merken dat Marc er inderdaad best veel mee bezig is”, vertelt Marjanne.

“Bij zijn speelgoed zegt hij bijvoorbeeld vaak vanuit het niks dat de baby hier wel mee mag spelen, maar daar niet mee. Ook begint hij spontaan tegen de buik te praten dat hij de grote broer is.”

“We hadden Marc vertelt dat de baby ongeveer zou komen als de korte broek aan kon”, lacht Watse. “Dus toen Marc vorige week in korte broek liep zei hij dan ook stellig dat de baby vandaag vast ook kwam! Voor hem heeft het wachten nu wel lang genoeg geduurd, hij vraagt dagelijks of de buik nóg meer moet groeien en wanneer de baby komt.”

De bevalling straks
In de vorige blog hebben Marjanne en Watse ook even verteld over de eerste bevalling, en hoe deze verliep. Niet bepaald prettig. Hoe kijken ze nu tegen deze bevalling aan? Vinden ze het extra spannend, kijken ze er tegen op?

“Het gaat steeds beter”, vertelt Marjanne. “In het begin zag ik er erg tegenop, maar door dit goed te bespreken met onder andere de verloskundige besef ik me dat ik geen gemiddelde bevalling heb gehad. Bovendien heeft de hectische week van Marc op de neonatologie en wij in een hotel niet bepaald meegeholpen aan de rust en het herstel. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het nu zal zijn als de weeën gewoon thuis beginnen in onze eigen omgeving, en dat we na de bevalling meteen naar huis kunnen en in ons eigen bed.”

Watse vult aan: “Het zal vast weer pittig worden, maar ik weet zeker dat Marjanne het kan. Als man voel je je machteloos als je vrouw zulke pijn heeft, maar ik probeer er dan zo goed mogelijk voor haar te zijn. Volgens haar heb ik dat vorige keer goed gedaan dus daar vertrouw ik dan maar op.”

Mama zijn
Hoe kijkt Marjanne aan tegen haar tweede moederschap? Wat voor moeder is ze nu eigenlijk, wat vindt ze belangrijk? En zal ze straks ook dingen anders doen?

“Ik vind het nu veel minder spannend dan toen met Marc”, vertelt Marjanne. “Natuurlijk omdat we erg in zaten over zijn gezondheid, maar ik denk nog meer omdat je het allemaal al een keer hebt meegemaakt. Bij de eerste heb je geen idee hoe erg je wereld op je kop zal staan, nu kan ik me daar al op instellen.”

“Ik voel me zekerder als moeder. Zo zal de baby vast wel eens langer huilen dan we hopen, maar we weten nu ook dat al dat soort dingen niet eeuwig duren.”

Bolle Buiken Blog 7

Op eigen gevoel vertrouwen
“Ik houd van structuur en sta helemaal achter de 3 R’en: rust, reinheid en regelmaat. Nu Marc ouder wordt, word ik daar wel wat soepeler in”, legt Marjanne uit. “Maar ik wil de baby ook zeker diezelfde basis bieden. Ik ben niet heel streng, zo mag een snoepje best op zijn tijd (dan maken we er een gezellig momentje samen van) en denk ik niet dat Marc er minder van wordt als hij eens een halfuurtje tv kijkt. Maar genoeg is genoeg, als ik Marc twee keer heb gewaarschuwd en de mogelijke consequentie heb verteld, zal ik die ook doorzetten. Gelukkig hoef ik niet zo vaak boos te worden.”

“Hoe Marjanne nu als moeder is doet ze het super goed”, vult Watse aan. “Ik denk dat ze bij de tweede net zo’n goede moeder zal zijn. We hebben nu ervaring als ouders en zien ook wat wel of niet werkt, Marc is een ontzettend lieve schat dus daarom denk ik dat ze het ongeveer hetzelfde kan doen en dat we dan straks twee schatten hebben!”

“Ik verwacht dat ik nu wat meer op mijn eigen gevoel kan gaan vertrouwen”, zo stelt Marjanne. “Bij Marc was ik sterk op de schema’s gericht, om maar te proberen dat hij wat minder huilde.”

Bolle Buiken Blog 7

Even vooruitkijken
“Ik denk dat het eerst best pittig is om weer een ritme te krijgen straks”, blikt Marjanne vooruit. “Met twee heb je wel veel meer drukte en die schema’s zullen niet altijd op elkaar zijn afgestemd. Ook ben ik bang dat ik me best eens schuldig zal voelen, bijvoorbeeld als Marc moet wachten omdat de baby net drinkt of als ik de baby moet laten huilen omdat Marc op de wc zit.”

“Maar ik heb zin in de eerste zomer thuis”, vertelt ze blij. “De baby lekker buiten in de wandelwagen, en Marc in de zandbak of samen met het groentetuintje bezig. Ik heb zin om nóg meer liefde te kunnen geven, al klinkt dat wel erg zoetsappig.”

Over vier weken vertellen Marjanne en Watse weer alles rondom de ontwikkelingen van hun zwangerschap en misschien zelfs al bevalling! Kun je niet wachten en wil je nog meer verhalen lezen? > Volg dan hier de blogs van Maartje en Martin, Sybrich en Reimer, of hoor volgende week meer over Sanne en Dennis.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...