Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 28 - Sanne en Dennis "Borstvoeding en tandjes"

Door 21-10-2017 1770 keer bekeken Geen reacties

“Je leest dan andermans verhalen er over en denkt dan heel zwart-wit: ‘Nou, duidelijk zijn toch. Gewoon boos worden, dan leren ze het wel af’. Maar in de praktijk is dat nog niet zo makkelijk.”

Bolle Buiken Blog | Borstvoeding en tandjes

Borstvoeding én tandjes, het is op dit moment een heet onderwerp bij Sanne en Dennis. “Ik zit dan in zo’n Facebookgroep waar moeders ervaringen uitwisselen. Daar lees ik dus soms verhalen over tandjes en borstvoeding geven. Heel vaak dan denk ik: ja, gewoon boos worden, duidelijk zijn. Heel zwart-wit.”

Als je baby bijt!
“Maar sinds deze week is het bij ons raak. Ze krijgt tandjes en ja hoor, ze bijt me gewoon keihard! Tot bloedens aan toe, pijnlijk! Mijn eerste reactie was dan ook boos worden. Ik werd heel boos en liet haar niet meer drinken. Mijn stem was ook boos, streng.”

Als je baby bijt | Bolle Buiken Blog

Wat te doen als je baby borstvoeding én tandjes krijgt?
Het boos worden had niet het gewenste effect. “Die arme schat wist niet wat haar overkwam, en begon meteen te huilen”, vertelt Sanne verder. “En ja, ik daarna ook meteen, zo sneu voor haar. Dus nee, boos worden, dat werkt niet echt, kom ik nu wel achter. Ze weet ook helemaal nog niet wat ze verkeerd heeft gedaan. Dat beseft ze helemaal niet.”

Wat dan wel helpt?
Dat is Sanne nu aan het ontdekken. “Ik heb, toen ze zo hard beet, haar dus weggehaald en ben boos geworden. Toen ik haar daarna weer aanlegde, deed ze het meteen weer! Ik heb haar toen weggelegd, want ik moest ook aan het werk. Dan maar flesvoeding even vandaag.”

“Maar als ik vanavond thuis kom, moet ze wel weer aan de borst. Want kolven, daar hou ik helemaal niet van, dan heb ik bijna nog liever gewoon dat ze per ongeluk bijt. Ik ga gewoon proberen om haar weg te halen op het moment dat ze bijt. Dan beseft ze het misschien geleidelijk aan wel en leert ze het zo. Ik hoop dat het werkt, ik weet het nog niet."

Borstvoeding geven wanneer je baby tandjes krijgt

Ervaring, de beste leerschool
Noë Joy is het derde meisje van Sanne en Dennis. “Ze is zo gemakkelijk. Huilt eigenlijk nooit. Alleen dit nu, met de tandjes, is even een ding”, vertelt Sanne. “Maar in verhouding: Josefine was echt een huilbaby, daar hebben we het best wel zwaar mee gehad. Daar hebben we ook een heleboel bij geprobeerd, zoals het dragen in een draagdoek."

"We hadden gelezen dat ze daar een stuk rustiger van zou worden, als ze lekker bij ons zou zijn. Dus na een tijdje hebben we een draagconsulent bij ons thuis uitgenodigd. En meteen ook wat andere vrouwen uit het dorp, die hier ook graag meer van wilden weten. Die heeft ons alles uitgelegd.”

“Het hielp helemaal niet. Josefine werd er niet rustiger van. We zijn er uiteindelijk achter gekomen dat Josefine gewoon overprikkeld was en daardoor steeds huilde. Dat kan dus ook, en dat leer je gewoon gaandeweg.”

“Niet alles wat in de boekjes staat, is natuurlijk altijd de oplossing. Ik denk dat het belangrijk is dat je luistert naar je baby, jezelf, en daarop vertrouwt”, stelt Sanne.

luisteren naar je baby

Hoe het verder met Sanne en Dennis gaat
“Hectisch”, lacht Sanne. “We zijn op dit moment echt op zoek naar een balans vinden in werk, gastouder en ons eigen gezin. We zijn beide soms veel weg en daar willen we iets aan veranderen, zodat we weer meer tijd met onze meiden kunnen doorbrengen.”

“Maar we hebben nog geen idee hoe we dat gaan doen. Wel hebben we een heerlijk vooruitzicht: eind december gaan we nog even lekker met het hele gezin een week of een midweek weg. Naar Duitsland, bijvoorbeeld. Het zal vast iets van Centerparcs worden.”

“Daar had Dennis me mee verrast! Of nouja, dat wilde hij. Hij was stiekem aan het sparen geweest voor een vakantie en wilde dat als verrassing houden. Maar ik hou helemaal niet van verrassingen, er is niets wat me chagrijniger maakt dan wanneer hij zegt: hou je die dag vrij? Dus al vrij snel vertelde hij het me en dat is leuk. We gaan lekker met ons gezin even er tussenuit. Heerlijk vooruitzicht.“

Bolle Buiken Blog Sanne en Dennis

> Hoe zal het gaan met de borstvoeding en de tandjes? Zal Sanne een goede manier vinden om toch borstvoeding te blijven geven? Over vier weken vertellen ze je er uitgebreid over. Mocht je nou meer van deze ervaringsverhalen willen lezen, bekijk dan ook even de blog van Sybrich en Reimer, en Marjanne en Watse. Volgende week vertellen Martin en Maartje je ook weer een heleboel! 

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...