Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 21 - Maartje en Martin "Op pad"

Door 02-09-2017 2508 keer bekeken 1 reactie

“De tas, of nou ja, zeg maar gerust een hele grote koffer, staat al een tijdje klaar in de gang. Er zit echt een heleboel in. Kleertjes voor onze kleine meid, kleding voor ons, verlengsnoeren, koekjes voor Martin voor het geval dat hij bijna flauwvalt”, vertelt Maartje. “Ja, ik gok niet dat we nog even door de McDrive kunnen als Maartje’s weeën beginnen”, lacht Martin. “Hoewel dat wel een goed verhaal voor de volgende blog zou zijn.”

Nog tweeënhalve week, dan is Maartje uitgerekend. “We zijn er helemaal klaar voor. Het huis is af, de koffer staat klaar voor het ziekenhuis, en zelfs het autostoeltje staat al in de gordels achter in de auto”, legt Martin uit. “Het wachten duurt nu echt heel lang”, vult Maartje aan.

“Ik zit elke keer rechtop in bed als Maartje wakker is”, vertelt Martin. “Is het zo ver, is het zo ver?” “We hebben het gevoel dat ze wel eerder zou kunnen komen. Ze is ook al goed ingedaald, ze ligt er goed voor hebben we net nog te horen gekregen. Ik heb ook al een tijdje last van voorweeën. Daarom zijn we helemaal voorbereid op het tripje naar het ziekenhuis, en staat de koffer al klaar in de gang.”

Wat neem je mee naar het ziekenhuis voor de bevalling?
“Ja, een heleboel, daarom is het ook een koffer geworden en niet een tas!” Maartje lacht. “Ik heb een lijst uitgeprint van de site van de consumentenbond. Hier staat echt een heleboel op waar je zelf niet aan zou denken. Een verlengsnoer bijvoorbeeld, dat zou ik zelf niet bedenken, maar is wel heel handig. Meestal zitten de stopcontacten achter het ziekenhuisbed, dus dan kun je er niet gemakkelijk bij.”

“Maar ook wel handig op die lijst zijn van die praktische dingen. Ik heb alle flesjes van Difrax bijvoorbeeld nog bij BabyPlanet gehaald, voor het geval het niet lukt met de borstvoeding. Dan hebben we dat maar vast ingeslagen.” “Ja, en er zitten dus ook een paar Snelle Jelle’s in de tas voor mij, stel dat we ’s nachts naar het ziekenhuis moeten, dan is het handig om wat te eten te hebben, voordat ik flauwval”, lacht Martin.

Of ze iets gaan vergeten? “Nee, al het belangrijke zit in de tas. Ik heb zelfs al mijn make-up nieuw gekocht, dat zit er allemaal in”, vertelt Maartje. “Ik denk dat ik Maartje ga vergeten”, lacht Martin. “Dat ik al in de auto zit met de koffer en het autostoeltje en alles, behalve Maartje.” “Nou dat mag ik toch hopen van niet”, lacht Maartje.

Bolle Buiken Blog

Alles al klaar om een dagje weg te gaan met de baby
Ook voor de tijd daarna zijn Maartje en Martin al helemaal klaar. “We zijn mensen die graag op pad gaan. Even koffie ergens drinken, lekker uit eten. Dat willen we straks gewoon blijven doen. Dus we hebben alles in huis om straks lekker weg te gaan”, vertelt Maartje.

“We hebben de Stokke Trailz, en bijpassend autostoeltje. Deze kwamen heel goed uit de test van de consumentenbond. We hebben in Maartje’s auto ook een isofix-basis”, vertelt Martin. “Deze past helaas niet in mijn auto, maar hij kan ook met de gordel vast.”

Naast de kinderwagen, hebben Martin en Maartje een draagdoek aangeschaft. Of eigenlijk, heeft Maartje dat Martin cadeau gedaan. “Ik heb hem de draagdoek van Babylonia gegeven op Valentijnsdag”, vertelt ze. “Ik vind het heel sexy, een man met een draagdoek. Daar kan ik heel blij van worden, het is een heel mooi gezicht.”

Voor de draagdoek hebben ze zelfs een cursus gedaan afgelopen weekend. “Een kennis van mij geeft hier cursussen in”, legt Martin uit. “Ze heeft ons helemaal uitgelegd hoe het werkt. Je kunt wel van die filmpjes op YouTube kijken, maar dit is toch wel even handiger.” “Martin had het in één keer goed, het ging heel erg vanzelf. Maar we zijn wel een beetje ongeduldig”, lacht Maartje. “Dan denken we dat we het wel snappen, en later denken we dan: ‘hoe zat dat ook alweer?’ Daarom is die cursus wel handig. Dan oefen je een paar keer, en dan weet je het.”

Bolle Buiken Blog

Vooruitkijken: Je baby mee op vakantie?
Martin en Maartje krijgen eind september, als het allemaal een beetje meezit, dan eindelijk hun kleine meisje in hun armen. Zijn ze ook van plan om met de kleine straks op vakantie te gaan? Of vinden ze dat iets wat beter kan als ze wat ouder is?

“Mensen zeggen wel eens dat je vrije leven een beetje ophoudt wanneer je kinderen krijgt. Wij zien dit echt totaal niet zo. We zijn ondernemende mensen”, vertelt Maartje. “We gaan nu ook graag overal naar toe. Dat willen we niet veranderen. Ja, natuurlijk zal alles qua ritme misschien wat anders worden, met iets meer structuur, maar we kunnen nog steeds overal naartoe waar we willen.”

“Als Maartje zich goed voelt, gaan we straks eerst eens even met zijn drieën op pad, stukje wandelen”, vertelt Martin. “Even koffie drinken ergens. Dan de volgende keer misschien eens ergens eten. Zo willen we dat langzaam opbouwen.” “Ja, en in februari gaan we op wintersport, dan gaat ze ook gewoon mee”, vult Maartje aan. “En september volgend jaar naar Curaçao, in het vliegtuig. Zo krijgt ze meteen een beetje meer van de wereld mee. Ook al is ze maar zo klein, ik denk dat het goed is dat ze dat meekrijgt, andere culturen, andere gebruiken van de wereld. Daar zal ze een mooier persoon door worden.”

Over vier weken hebben Martin en Maartje je waarschijnlijk heel blij nieuws te vertellen. “Ja, dat mag ik hopen van wel”, lacht Maartje. Voor nu is het nog eventjes wachten. Maar niet lang, want volgende week vertellen Sybrich en Reimer je alles over wat zij allemaal meenemen als ze op pad gaan met kleine Jilles. > En wil je nog meer verhalen lezen? Vorige maand vertelden Sanne en Dennis en Marjanne en Watse uitgebreid over hun ervaringen met voeding, mocht je het gemist hebben.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Bezoeker
3 september 2017
Leuk om te lezen. Sterkte met de laatste lootjes.
Voeg reactie toe
Bezig met laden...