Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 12 - Sanne en Dennis "Vader zijn"

Door 01-07-2017 4411 keer bekeken Geen reacties

Het is inmiddels een paar weken geleden dat we de gerichte lach van kleine Noë Joy voorbij zagen komen. Een klein wondertje. Hoe gaat het nu met Sanne en Dennis, en de drie meiden? Is Sanne alweer een beetje hersteld? En staat Dennis wel zijn mannetje met al die vrouwen in huis?

sanne en dennis

“We zijn net terug van een heerlijke week Center Parcs, ons gezin en mijn ouders. We hebben een fantastische week gehad”, vertelt Sanne. “En ik ben vorige week voor het laatst bij m’n bekkentherapeut geweest. Met andere woorden; het gaat goed! Mijn lichaam voelt goed, ik voel me fit en kan alle dagelijkse bezigheden prima aan. Ik kan Noë Joy ook lekker in een doek dragen nu."

“Het lijkt alsof ik lichamelijk weer aardig dicht bij mijn eigen ik begin te komen. Op de kilo’s na dan. Maar dat komt na de borstvoedingsperiode wel weer. Ik merk ook dat mijn hormonale schommelingen stabieler worden. Op zich erg fijn voor mijn thuisfront, maar ook voor mij!” Dennis lacht: “Oh, verandert daar al wat?”

Bolle Buiken Blog 12

“Flesjes? Ik zeg: de borst!”

Sanne geeft volledig borstvoeding aan kleine Noë Joy, iets wat ze met Vieve en Josefine niet heeft gedaan. Dit is wel een groot verschil. Geen gedoe met flesjes uitkoken en opwarmen meer. “Ja, flesjes? Ik zeg; de borst! Een baby heeft mama-honger, neem je kleine daarom lekker bij je. Bijvoorbeeld in een draagdoek”, tipt Sanne.

“Ik ben nu aan het genieten van de kostbare momenten van het voeden. Hoewel het voor Dennis wel even wennen is. Hij kan nu niet zo veel doen, het voeden komt echt op mij aan. Hij heeft het dan druk met eten koken, opruimen en Vieve en Josefine.

Daarnaast merkt Sanne dat zich makkelijker schikt naar het ritme van Noë Joy. Dat bevalt goed, en is iets wat ze iedereen mee wil geven. “Pas je aan, aan het schema van je baby. Je baby past zich echt niet aan aan jou!”

Bolle Buiken Blog 12

Voor de derde keer papa zijn
Dennis is nu voor de derde keer vader. Is het nu ook anders? Wat voor vader is hij eigenlijk? En: kan hij die drie meiden een beetje aan?

“Die kleine dondersteen slaapt hartstikke goed door, meteen al. Het gaat perfect”, vertelt Dennis. Voor de derde keer papa zijn vindt hij daarom ook niet zo spannend. “Behalve dat hele kleine, dat vind ik altijd nog wel spannend. Dat eerste vasthouden, het breekbare van zo’n klein mensje. Dat het hoofdje nog zo los zit en dat je dat dan wel goed moet ondersteunen. Met aankleden ook, die kleine armpjes, dat vind ik altijd wel even spannend.”

Consequent zijn met drie meiden
“Ik denk dat ik als vader een vrij consequente vader ben, die wel streng is. Moet ook wel, want omdat ik niet altijd thuis ben proberen ze mij veel meer uit dan Sanne. Kijken hoe ver ze kunnen gaan. Dan kan ik soms wel eens heel duidelijk mijn grenzen aangeven.” Dennis heeft hier niet een groot rolmodel in, hij pikt liever overal wat op om zo zelf het juiste te doen. “Ze krijgen bijvoorbeeld van Sanne haar ouders wat mee, en ook van mijn ouders natuurlijk.”

“Ik ben thuis heel vrij opgevoed. Ik was als kind altijd veel buiten aan het spelen. Ben opgegroeid met veel dieren om me heen, op het platteland, met veel landbouw en akkerbouw, en heb daar veel van meegekregen. Ik vind het leuk om de kinderen dit ook mee te geven. Het buitenzijn, lekker actief bezig zijn.”

Dennis kijkt er dan ook erg naar uit om straks met de meiden lekker naar de kinderboerderij te gaan, of actief er op uit te gaan. “Maar voor nu geniet ik enorm van de avonden dat ze met zijn drieën heerlijk om me heen hangen op de bank. Dat is wel het mooiste moment altijd.”

Korter van stof
Of Dennis nu ook dingen anders doet dan met Vieve en Josefine? “Nee, dat niet. Die andere twee hebben het eigenlijk al bepaald”, lacht hij. “Ik merk wel dat Dennis iets korter van stof is tegen de meiden”, vult Sanne aan. “Maar dat komt ook omdat ik nu borstvoeding geef, en dus vaak met mijn handen vol zit. Dan gaan de meiden Dennis extra hard uitproberen.”

“Dat gebeurt ook altijd op de momenten dat je het net niet kan gebruiken”, lacht Dennis. “Als je bijvoorbeeld net druk bezig bent met eten koken.” Klaar voor de volgende stap “Ik heb het ritme aardig te pakken”, vertelt Sanne. “Het is waar wat ze zeggen; de derde draait zonder heel veel extra moeite mee. De aandacht verdelen is nog wel eens lastig, maar meestal gaat het best vloeiend! “

babykamer

Op naar een stapje verder; weer aan het werk!
"En ja ja, dat betekent in mijn geval een NIEUWE baan. Hoera!” Dennis vult aan: “Ik merk dat Sanne weer sterker wordt, ze is energieker en heeft weer zin om erop uit te gaan. De uitdaging die ze heeft gevonden in een nieuwe baan en dat ze zich daarop verheugd is goed merkbaar.”

“Ja, het werk, iets waar ik me erg op verheug! Mijn verlof liep al af per 15 juni, maar ik heb het geluk dat ik een nieuwe baan heb gekregen. De vakantie uren van mijn vorige werkgever zijn achter mijn verlof aan geplakt en nu ik hoef pas half juli weer te beginnen met werken.”

Heb je zelf tips, zoals die Sanne gaf? Dingen die niet in de boeken staan, maar wel ontzettend handig zijn? Laat het ons weten! Over vier weken vertellen Sanne en Dennis je weer alles over de ontwikkelingen bij hun thuis. > Mocht je nou niet zo lang kunnen wachten, en wat meer tips nog willen lezen van ervaringsdeskundigen, dan kun je altijd even de blogs van Sybrich en Reimer en Marjanne en Watse lezen. Volgende week vertellen Maartje en Martin je weer een heleboel!

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...