Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

Bolle Buiken Blog 11 - Marjanne en Watse "Vader zijn"

Door 24-06-2017 5332 keer bekeken Geen reacties

“Jahaaa! Ze is er!” Op 7 juni is Fardau geboren, de dochter van Marjanne en Watse, zusje van Marc. Hoe is het allemaal gegaan? En hoe gaat Watse om met zijn tweede vaderschap? Marjanne en Watse: vertel, vertel!

“Fardau heeft na de bevalling een uur lang bij Marjanne gelegen”, vertelt Watse. “Het gevoel dat hetzelfde voetje dat vanochtend nog in mijn buik zat, nu óp mijn buik ligt te trappelen is onbeschrijflijk mooi”, glundert Marjanne.

“Marc moest na een paar minuten weg voor onderzoek, dus dit eerste uurtje was gewoonweg fantastisch. Niemand wist nog dat ze al geboren was, behalve wij.”

“Ze heeft daarna ook uitgebreid met Watse geknuffeld, en pas daarna hebben we de familie gebeld. En ’s avonds, toen Marc thuiskwam, was de blijdschap over zijn zusje zó leuk om te zien!”

Bolle Buiken Blog 11

“Marc is super lief voor zijn zusje. Zijn eerste reactie was grote blijdschap dat de baby er eindelijk was! Vanaf het begin wil hij haar vaak graag even vasthouden en geeft haar ontelbaar veel kusjes, zodra hij de kans maar krijgt.

Het is wel even wennen dat hij soms even geduld moet hebben, maar we zien geen greintje jaloezie en alleen maar liefde voor zijn zusje.” We leven nu echt op een roze wolk, we genieten van elk moment met ons enorme rijkdom. Mede dankzij onze super kraamverzorgster Hinke hebben we een heerlijke kraamweek gehad!

De bevalling
“Het begon met wat bloedverlies ’s nachts”, vertelt Marjanne, “wat bij controle niet duidde op een bevalling. Maar rond 10 uur braken mijn vliezen en volgden meteen weeën. Even na 13 uur had ik 5 cm ontsluiting, en zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Daar waren we om 14.00 uur op de verloskamer en 14.08 is ons dochter Fardau geboren!”

“Ik had na de eerste bevalling niet verwacht dat het ook zo ‘makkelijk’ kon gaan. Ik heb nu echt kunnen genieten van de kraamweek, en genieten doen we nog elke dag!”

Wennen en toch gewend
Watse was de eerste week na de bevalling ook lekker thuis. “Zo konden we allemaal wennen”, vertelt hij, “en konden we ook genoeg aandacht aan Marc geven. De nachten deden we samen, dat was wel gezellig. Nu ik weer werk doet Marjanne meestal de nachtvoeding.

Het is nu ’s avonds wel wat drukker om alles aan kant te krijgen, Marc naar bed en Fardau die ’s avonds wat onrustig is, maar ook ik geniet enorm van ons gezin dus de moeheid is maar bijzaak!”

“We merken dat we zelf veel rustiger zijn en denken dat Fardau daardoor ook wat relaxter is”, vertelt Marjanne. “We houden nog steeds niet van huilen, dus pakken haar op zodra er verdriet is. Maar soms moet ze even wachten omdat we dan met Marc bezig zijn, en we zijn niet meer zo in paniek van gehuil.”  

Bolle Buiken Blog 11

Drukte met twee
“De eerste dagen alleen thuis met twee kids zijn druk!” Marjanne had het wel een beetje verwacht, zoals ze al in de vorige Bolle Buiken Blog aangaf. “Fardau heeft nog geen dagelijks vast ritme van drinken en slapen en Marc moet wel op tijd naar de peuter. Dus probeer ik constant te plannen wat er later op de dag nog kan, want het huishouden moet natuurlijk ook gebeuren.

Qua aandacht verdelen gaat het wel goed, al helpt het enorm dat Marc zo lief is en echt probeert zelf te spelen en op zijn beurt te wachten.” Watse moest na de eerste week thuis echt weer even wennen op het werk. “Ineens heb je alleen ’s avonds nog een paar uurtjes voor het gezin. Ik probeer vooral die eerste uren extra aandacht aan Marc te geven en als hij op bed ligt nog even met Fardau te knuffelen.

’s Avonds is Fardau vaak onrustig tussen de voedingen en ligt ze het liefst bij ons, en stiekem is dat dus best gezellig.”

Voor de tweede keer papa zijn
Watse is voor de tweede keer papa geworden. Hoe ervaart hij dit? Vond hij het spannend, waar kijkt haar naar uit, waar keek hij tegen op en wat voor papa is Watse eigenlijk?

“We waren zó klaar voor de geboorte van ons meisje! Ik wilde nog wel wat dingen aan kant hebben dus heb de laatste weken ’s avonds veel klusjes afgemaakt, maar ik had enorm zin in ons tweede kindje en was vol vertrouwen dat het allemaal goed zou komen.”

“Ik keek er het meest naar uit om lekker bij huis met ons gezinnetje te zijn, zomers mooi in de achtertuin of even een dagje erop uit. Het enige waar ik niet zo naar uitkeek, en nog steeds een beetje, waren de huiluurtjes. Met één kun je dat samen nog doen, maar als Marc net rond die tijd naar bed moet zou dat wel even spitsuur zijn. Maar ik wist ook dat we nu minder in paniek zouden zijn bij elk huiltje.”

Relaxte papa
“Ik ben wel aardig losjes, helemaal als ik een lange dag op het werk heb gehad. Dan wil ik vooral de laatste uurtjes thuis gezellig maken. Nu Marc wat ouder wordt ondernemen we wel meer dingen samen, zoals samen klussen. Ik hoop dat dat vooral niet verandert en wil de kleine meid graag straks ook mee op pad nemen.”

“Ik denk dat ik bij Fardau nu ook wat makkelijker zal zijn. Marc was ons eerste dus dan is alles spannend. Drinkt hij wel genoeg, drinkt hij niet teveel? Al dat soort dingen. Ik denk dat ik met Fardau meer op mijn vadergevoel durf te vertrouwen.”

Marjanne beaamt dit. “Ik denk dat het nu met de tweede allemaal wat soepeler zal gaan. Bij de eerste kun je je niet voorstellen hoe je wereld op z’n kop zal staan, terwijl we nu met Marc toch al een ritme hebben van eten, wassen en naar bed. Daar zal Fardau sneller in mee gaan, en wij zijn als ouders nu veel beter op elkaar in gespeeld. Hoewel het dus drukker is met een tweede, voelt de verandering toch minder groot omdat we al helemaal een team zijn.”


Handige tips
We vroegen de kersverse ouders nog even naar praktische tips. Producten of weetjes die zij in de loop der tijd hebben geleerd, en die superhandig zijn om te onthouden. “Wij zijn verknocht aan de overslag-rompers”, vertelt Marjanne. “Dat zijn rompers die je als een vestje dicht doet, in plaats van over het hoofdje moet doen. Dat scheelt een stuk gewurm, want we moesten wel weer even wennen dat Fardau natuurlijk nog niet helpt met aankleden zoals Marc dat doet!

“En: Met dit warme weer hebben we er niet zo lang gebruik van hoeven maken, maar wij geven de voorkeur aan een elektrische kruik boven een heetwaterkruik. Dat hete water blijven wij eng vinden, bovendien scheelt het heel wat verbrande vingers bij het opwarmen.” > Bekijk hier de elektriche kruik van Marjanne en Watse.

Over vier weken vertellen Marjanne en Watse je weer uitgebreid over hun ontwikkelingen in hun nieuwe gezinssamenstelling. Kun je zolang niet wachten? > Dan kun je alvast de blogs van Maartje en Martin en Sybrich en Reimer lezen. Volgende week vertellen Sanne en Dennis je weer alles over hun ontwikkelingen.

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!


Geplaatst in: Bolle Buiken Blog
Voeg reactie toe
Bezig met laden...