Swipe naar rechts
voor menu
Swipe naar rechts

BabyPlanet viert haar 70ste verjaardag

Door 05-03-2023 1565 keer bekeken Geen reacties

Hiep hiep hoera! Het familiebedrijf BabyPlanet viert dit jaar haar 70ste verjaardag. In 1953 startten de heit en mem van de broers Sietze en Jan Klaver; de pake en beppe  van de nichtjes Lotte en Kirsten Klaver, de eerste babywinkel in Drachten. Het familiebedrijf is al 70 jaar een begrip in Drachten en omstreken. Later kwamen er ook grote winkels in Assen, Groningen, Sneek en Meppel (en een compléte webshop) bij. Het 70 jarig jubileum mag én gaat gevierd worden! Het hele jaar kun je een ‘trip down memory lane’ ervaren in de winkel in Drachten en op onze social media kanalen Facebook en Instagram. In de winkel in Drachten staat een wand met foto’s van ons familiebedrijf van de afgelopen 70 jaar.  In deze blog lees je meer over het jubileum...

BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Veranderingen in 70 jaar

Hielke en Boukje Klaver openden in 1953 babywinkel ´Klaver’s Speciaalzaak´ op de Stationsweg in Drachten. Een winkel van 100m2 met kinderwagens van maar drie merken: Koelstra, Riemersma en Mutsaerts. Inmiddels heeft het familiebedrijf dus al vijf grote babywinkels tot 3.000m2 en een complete webshop voor Nederland en België. Over het aantal kinderwagenmerken, -soorten en -kleuren maar te zwijgen... In 70 jaar is er een hoop veranderd in de babywereld.

BabyPlanet Drachten 70 jaar jubileum.BabyPlanet Drachten 70 jaar jubileum.

Derde generatie

In de jaren ’50 woonden Hielke en Boukje met het gezin gewoon boven de winkel op de Stationsweg (zie foto hierboven). Hun zonen Sietze en Jan Klaver, de huidige eigenaren, groeiden hier samen met hun twee broers en zusje op en hielpen hun ouders waar het kon in de babywinkel. In 1987 namen drie zonen de winkel over van hun ouders, waarvan broer Bert inmiddels is gestopt. De broers hebben het bedrijf gerund onder de naam ‘Klaver, baby’s beste begin’ en sinds 2000 staat de naam ‘BabyPlanet’ op de winkelgevels. Inmiddels is ook de derde generatie toegetreden in het familiebedrijf. Sietze's dochter Lotte en Jan’s dochter Kirsten zijn niet alleen nichtjes en collega's, maar ook beste vriendinnen. De combinatie van de jarenlange ervaring van de broers met de nieuwe inzichten van de dochters heeft een synergetisch effect op de huidige bedrijfsstrategie. Samen met een loyaal team nemen zij (aanstaande) ouders aan de hand, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van de zwangerschap en babytijd. Want shoppen voor je baby is een feestje, zeker bij BabyPlanet.

De familie Klaver: v.l.n.r. Sietze, Lotte, Odette, Kirsten en Jan.De familie Klaver: v.l.n.r. Sietze, Lotte, Odette, Kirsten en Jan.
De familie Klaver: v.l.n.r. Sietze, Lotte, Odette, Kirsten en Jan.

Kom langs in één van onze winkels.

Het hele jaar door vieren we ons jubileum in de winkels. Kom gerust langs in één van onze winkels voor een kop koffie of thee en zie wat er in al die tijd veranderd is in de babywereld. In de winkel in Drachten staat een fotomuur met daarop veel foto's van 70 jaar terug in de tijd!

Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!Happy Winter Deals bij BabyPlanet | Kortingen, Acties, Aanbiedingen en Deals!
BabyPlanet 70 jaar!BabyPlanet 70 jaar!

Voeg reactie toe
Bezig met laden...